Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У парку «Відрадний» стартував соціальний спортивно-масовий захід «Сніданок з Зіркою!» (+фото)

29 травня 2021 року, 12:08

У парку «Відрадний» стартував соціальний спортивно-масовий захід «Сніданок з Зіркою!», спрямований на популяризацію спортивного руху в Києві та здорового способу життя мешканців міста. Перший такий пілотний захід відвідала заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

Формат заходу – спортивний ярмарок. У рамках заходу у парку «Відрадний» розгорнуто 10 локацій із різноманітних видів спорту: боксу, футболу, боротьби, роликового та велосипедного спорту, бадмінтону, петанку, армреслінгу.

Кияни та гості міста змогли зустрітися із видатним футболістом та тренером, заслуженим майстром спорту Володимиром Безсоновим.

«Одне із пріоритетних завдань міської влади – підтримка та розвиток масового спорту, в тому числі, й інклюзивного для людей із інвалідністю. Спортивно-масовий захід «Сніданок з Зіркою!», який започатковано у рамках соціального проекту «Активні парки – локації здорової України», має велике значення для столиці, адже популяризує спортивний рух та здоровий спосіб життя серед мешканців. Більше того, у рамках заходу «Сніданок з Зіркою!» презентують різноманітні види спорту, які впродовж року будуть представлені у всіх парках Києва», – зауважила Олена Говорова.

Спортивно-масовий захід «Сніданок з Зіркою!» реалізовано на виконання Указу Президента України № 574/2020 «Про започаткування соціального проекту «Активні парки – локації здорової України».

Захід «Сніданок з Зіркою!» реалізовано ГО «Динамо Фемклаб» спільно з ФК «Динамо Київ» за підтримки Департаменту молоді та спорту КМДА.

За інформацією Міністерства молоді та спорту України, соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України» передбачає нові форми залучення різних верств населення, зокрема осіб з інвалідністю, до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку. Тут передбачаються облаштування спортивних споруд і місць для заняття різними видами рухової активності, облаштування пунктів безкоштовного прокату спортивного інвентарю та обладнання, розробка спеціальних маршрутів, програм видів рухової активності для різних верств населення, незалежно від вікової групи, чи статі. Долучитися можуть громадяни без фізичної підготовки та особи з інвалідністю.

Соціальний спортивно-масовий захід «Сніданок з Зіркою!» у парку «Відрадний»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]