Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентина Гінзбург: У столиці розпочав роботу Центр вакцинації проти COVID-19 (+фото)

29 травня 2021 року, 13:21

У столиці розпочав роботу Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її словами, до вакцинації залучені вакцинальні бригади, до кожної з яких входить реєстратор, лікар та медсестра. Усі медики пройшли спеціальні навчання.

«Сьогодні у Центрі вакцинації працюють 16 бригад. Проте, якщо кількість охочих щепитися буде зростати, а МОЗ виділить столиці більше доз вакцини, то ми готові збільшити кількість бригад удвічі. Однак наразі такої необхідності немає, адже за перші дві години фахівці провакцинували усіх, хто прийшов зранку», – сказала Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що щеплення вакциною CoronaVac роблять киянам, які зареєструвалися у додатку «Дія». Для того, щоб вакцинуватися, необхідно при собі мати паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон для підтвердження запису на вакцинацію у додатку «Дія» та бажано – копію декларації з лікарем, якщо її підписано.

Директорка Департаменту підкреслила, що у Центрі створені усі умови для безпечного процесу вакцинації, а для надання екстреної медичної допомоги, якщо така знадобиться, чергує бригада «швидкої».

«Вакцинація – це дієвий спосіб уберегтися від захворювання. І сьогодні у Києві кожен охочий щепитися від COVID-19, зареєстрований в додатку «Дія», може скористатися такою можливістю. Та при цьому важливо не нехтувати правилами безпеки. Елементарні речі – носіння масок, часте миття та обробка дезінфектантами рук та інше – у багато разів мінімізують ризик зараження на COVID-19», – наголосила Валентина Гінзбург.

Нагадаємо, вакцинація триватиме у суботу та неділю з 10:00 до 18:00 години за адресою: просп. Броварський, 15 (корпус 4, вхід 4-А).

Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]