Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У парку японського міста Кіото із нагоди 50-ї річниці побратимства з української столицею висадили київські каштани (+фото)

15 грудня 2021 року, 14:26

У парку Такарагаіке міста Кіото із нагоди 50-ї річниці побратимства японського міста та української столиці висадили київські каштани. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

У символічній церемонії взяли участь мер міста Кіото Дайсаку Кадокава, Посол України в Японії Сергій Корсунський, голова Асоціації дружби Києва та Кіото Мічіко Такао та представники міської ради Кіото. Захід відбувся за підтримки Посольства України в Японії.

«Завдяки співпраці міських адміністрацій Києва та Кіото та всебічній допомозі Посольства України в Японії та Асоціації дружби Києва та Кіото відбулася низка заходів, присвячених ювілею побратимства двох міст. Ми надзвичайно цінуємо ту міцну дружбу та ефективну співпрацю, яка склалася між Києвом та Кіото протягом півстоліття», – підкреслив Дмитро Загуменний.

Так, у концертному залі Кіотського дому міжнародних обмінів відбувся святковий концерт на відзначення 50-ї річниці побратимства. У концерті взяли участь бандуристка Катерина Гудзій, скрипалька Чіе Савада, піаністки Еріка та Юріе Камура, а мураліст Кенсуке Міядзакі під час заходу створив малюнок, де поєднав Київ та Кіото. Концерт відбувся за підтримки Посольства України в Японії.

Окрім того, із нагоди ювілею за підтримки Київської міської державної адміністрації, Мерії міста Кіото та Посольства України в Японії у Кіото відбулася презентація та церемонія погашення ювілейної поштової марки Пошти Японії. Для виготовлення тематичної поштової марки були використані фотографії міської газети «Вечірній Київ».

Також у Кіото проходила виставка дитячих художніх робіт з міст-побратимів. Київські роботи кожного року виставляються на виставці художніх робіт з міст-побратимів Кіото, представляючи жителям давньої столиці Японії можливість доторкнутись до багатої та самобутньої української культури. Із нагоди 50-ої річниці побратимських відносин стенд із роботами дітей Києва зайняв центральне місце виставки. Усього було представлено 2500 робіт з різних міст світу, виставку відвідало близько 7000 осіб.

Наступного року відбудуться Днів Києва у Кіото.

50-та річниця побратимства Києва та Кіото

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]