Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Пущі-Водиці почали відновлювати трамвайну колію, пошкоджену внаслідок ворожих обстрілів (+фото)

12 травня 2022 року, 9:05

Спеціалісти Служби колії КП «Київпастранс» після обстеження пошкоджених ділянок саперами ДСНС розпочали роботи з відновлення колій у Пущі-Водиці. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Фахівці мають встановити 250 метрів рейок, два стрілочних переводи та близько 600 шпал. Роботи завершаться найближчим часом.

Микола Поворозник розповів, що під час наступу російських окупантів на Київ від ворожого вогню постраждали ділянки колії у Пущі-Водиці. На 1-й та 9-й лініях мінометні міни влучили у трамвайне полотно. На кінцевій трамвайного маршруту № 12, що на 14-й лінії, снаряд від російського «Граду» пошкодив колію та знищив трамвайну підстанцію.

«Спеціалісти «Київпастрансу» працюють для якнайшвидшого відновлення улюбленого трамвайного маршруту киян. Бо без сумніву, Пуща-Водицький трамвай – візитівка і один з символів нашого міста. Історичний маршрут, якому понад сто років, пережив дві світові війни. І щоразу місто відновлювало його. Відновимо наш легендарний маршрут і зараз!» – наголосив перший заступник голови КМДА.

Нагадаємо, замість трамвайного маршруту, який з’єднував Пущу-Водицю з рештою Оболонського району, все ще курсує тимчасовий автобусний маршрут – 12Т.

Відновлення колій Пуща-Водицького трамваю, що постраждали від ворожих обстрілів (Фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]