Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У рамках Всеукраїнського тижня права столичним учням розкажуть про недопущення дискримінації та насильства у школах

06 листопада 2018 року, 14:35

У рамках Всеукраїнського тижня права, що триватиме із 10 до 14 грудня, столичні заклади освіти проведуть виховні уроки щодо недопущення дискримінації та насильства у школах. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Він нагадав, що Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку та включає День прав людини, що відзначають 10 грудня.

«Як відомо, 10 грудня 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН було проголошено Загальну декларацію прав людини. У загальноосвітніх закладах столиці цього дня відбудеться Всеукраїнський урок «Права людини», присвячений цій події. Окрім того, програма заходів, затверджена розпорядженням КМДА, передбачає, що протягом п’яти днів триватимуть виховні уроки для дітей різного віку для запобігання дискримінації та насильству в школі», – повідомив Дмитро Загуменний.

Зокрема, Головне територіальне управління юстиції у місті Києві організує для школярів «Дні відкритих дверей» в органах виконавчої влади, під час яких влаштують екскурсії та зустрічі з керівництвом.

За словами керівника апарату КМДА, питання захисту прав людини підніматимуть не тільки у закладах освіти, а й у військових частинах міста під час різноманітних тематичних лекцій, науково-практичних семінарів, бесід, зустрічей за круглим столом, екскурсій, майстер-класів, правових конкурсів, ігор, змагань тощо.

«Із працівниками підприємств, установ та організацій також проведуть навчання та бесіди щодо прав людини. Київ упевнено перетворюється на європейську столицю, а, як відомо, невід’ємною цінністю європейців є повага до прав людини. Тож, варто скористатися нагодою та підвищити рівень правових знань та правової культури киян, аби вони почувалися більш впевнено», – зазначив Дмитро Загуменний.

Відбуватимуться протягом тижня й мистецькі виставки, презентації видань про права людини та іншої літератури правового змісту. Правам людини також буде присвячено конкурс із презентацією робіт (відеороликів, мультфільмів), що триватиме 10-14 грудня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]