Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Шевченківському районі змінено типи та найменування п’яти дошкільних навчальних закладів

17 лютого 2022 року, 17:00

У Шевченківському районі змінено типи та найменування п’яти дошкільних навчальних закладів. Таке рішення сьогодні на пленарному засіданні Київради підтримали 94 депутати.

Як зазначили у Київській міській раді, рішення передбачає зміну типів та найменування навчальних закладів, у яких здобувають дошкільну освіту діти з латентною туберкульозною інфекцією, хронічними неспецифічними захворюваннями органів дихання, порушеннями мовлення.

«Міська влада розширює можливості дошкільних навчальних закладів, створює сприятливі умови задля втілення освітніх потреб кожної дитини. Раніше заклади дошкільної освіти №№ 28, 180, 343, 388 здійснювали як лікувально-профілактичну, так і освітню роботу з дітьми. Наразі немає потреби в таких спеціалізованих закладах, тому вихованці дитячих садків зможуть відвідувати його у групах загального типу. Водночас у закладі дошкільної освіти № 323 на черзі перебуває незначна кількість дітей із висновками інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, що дає право зараховувати дітей до комбінованого типу закладу. Таким чином, ми прагнемо продовжувати здійснювати заходи щодо усунення черг до дитячих садків Шевченківського району», – розповіли в Київській міській раді.

Так, згідно з рішенням, змінено типи та найменування дошкільного навчального закладу компенсуючого типу № 28 на заклад дошкільної освіти № 28, дошкільного навчального закладу компенсуючого типу № 180 на заклад дошкільної освіти № 180, дошкільного навчального закладу компенсуючого типу № 323 на заклад дошкільної освіти комбінованого типу № 323, дошкільного навчального закладу компенсуючого типу № 343 на заклад дошкільної освіти № 343, дошкільного навчального закладу компенсуючого типу № 388 на заклад дошкільної освіти № 388.

У Київській міській раді додали, що згідно з орієнтовними розрахунками економія при перепрофілюванні закладів дошкільної освіти складе 10 мільйонів гривень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]