Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичній мерії облаштують дитячу кімнату для дітей відвідувачів і працівників

22 листопада 2017 року, 10:44

У столичній мерії створять дитячу кімнату для дітей відвідувачів, депутатів, працівників Київради та КМДА. Таке рішення було прийняте вчора, 21 листопада, під час чергового пленарного засідання Київради.

Облаштування дитячої кімнати, заплановане в рамках перетворення будівлі мерії на громадський простір, дозволить створити комфортні умови для перебування відвідувачів із дітьми.

Так, Київська міська рада доручила Київській міській державній адміністрації у 3-місячний термін організувати на першому поверсі адміністративної будівлі на вул. Хрещатик, 36 окрему дитячу кімнату з обов’язковим дотриманням санітарно-гігієнічних норм та вимог законодавства.

Також у рамках організації зручного публічного простору протягом цього терміну мають розробити та подати на розгляд Київради Правила користування дитячою кімнатою, подбати про матеріально-технічне, фінансове, кадрове та інше забезпечення її роботи, визначити замовника робіт.

Як ішлося під час сесії Київради, необхідність прийняття цього рішення постала в зв᾽язку з тим, що сьогодні в адміністративному будинку не створено умов для того, щоб жінки могли поєднувати депутатську діяльність чи державну службу із сімейними обов’язками. Між тим, у Київській міській раді VIII скликання шоста частина депутатського корпусу – це жінки. Також велика кількість жінок працює у Секретаріаті Київради та у Київській міській державній адміністрації. Окрім того, велика кількість відвідувачів мерії у силу життєвих обставин змушені брати з собою дітей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]