Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці із залученням фахівців профільних інститутів проводять обстеження житлових будинків, що зазнали критичних пошкоджень внаслідок обстрілів – Петро Пантелеєв (+фото)

20 квітня 2022 року, 15:22

У столиці проводять комісійні обстеження тих житлових будинків, що зазнали найбільших руйнувань внаслідок ракетних ударів та ворожих обстрілів. Наразі працюють відповідні міські комісії із залученням фахівців профільних інститутів. На підставі висновків обстежень будуть прийняті рішення про подальшу експлуатацію, необхідні протиаварійні роботи та можливість заселення людей, оскільки треба бути впевненими у безпечності будівель. Про це під час огляду однієї з таких будівель у Святошинському районі столиці повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, загалом у столиці внаслідок обстрілів зазнали пошкоджень понад 200 будівель. Це житлові будинки, школи, дитсадки, приватні садиби. Фахівці умовно розподілили пошкоджені будівлі на групи залежно від типу і масштабів руйнувань. Найбільш критичні пошкодження та руйнування конструктивних елементів зафіксовані в десяти житлових будинках.

«Наше завдання в стислі терміни обстежити ці найбільш зруйновані будинки, щоб визначити чи придатні вони для проживання людей. Працюють спеціальні комісії із залученням фахівців спеціалізованих установ, наприклад, державного підприємства «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва». Необхідно визначити безпечність будівель у процесі подальшої експлуатації їх як житлових будинків, визначити першочергові та протиаварійні роботи. Застосовуються візуальний, інструментальний (заміри тріщин та конструкцій) та аналітичний – опрацьовується технічна документація стосовно будинку», – зазначив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, лише після отримання висновків фахівців можна буде прийняти рішення про долю будівлі та поінформувати людей, які тут проживали, про можливість заселення, необхідність проведення ремонту у певних обсягах, необхідність знесення тощо.

Він також зазначив, що у близько ста будинках, що зазнали значно менших руйнувань, проведені першочергові роботи.

«Комунальні керуючі компанії провели попередній огляд та ремонт у більш як ста будинках – вивезли уламки, закрили плівкою вибиті вікна та балкони, відновили шиферне покриття, демонтували небезпечні конструкції тощо. Звичайно, це лише оперативні роботи. Необхідні ремонтні роботи будуть проведені згодом», – зазначає Петро Пантелеєв.

Київ: обстеження житлових будинків, що зазнали найбільших руйнувань внаслідок ракетних ударів та ворожих обстрілів (Фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]