Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці оголосили старт ХХІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики 

16 листопада 2023 року, 17:37

У столиці оголосили старт ХХІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Щорічно юні журналісти надсилають роботи зі Швеції, США, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Данії та інших країн світу. Підтримуючи багаторічний медіафестиваль «ПресВесна на Дніпрових схилах» Київського палацу дітей та юнацтва, ми, перш за все, підтримуємо нашу активну, небайдужу молодь. Молодь, яка з юних років прагне зробити свій внесок у розбудову України, ствердження демократії, у побудову цивілізованого суспільства. Загалом за час існування конкурсу до інформаційно-творчої агенції «ЮН-Прес» Київського палацу дітей та юнацтва надійшло понад 19 тис. робіт, що говорить про велику популярність цього конкурсу», – зазначив Валентин Мондриївський.

Тему конкурсу 2024 року «Я так бачу світ» та основні етапи медіафестивалю оголосила керівниця проєкту, завідувачка відділу Інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС» Надія Іллюк.

За її словами, переможці визначатимуться у 7-ми номінаціях: журналістська робота, літературна творчість, друковані видання, аудіомистецтво, візуальне мистецтво, медіапроєкт та мережева журналістика.

«22 роки «ПресВесна на Дніпрових схилах» об’єднує молодь, яка хоче спробувати свої сили в журналістиці, опанувати нові навички та перейняти досвід медіапрофі. Такий профорієнтаційний захід допомагає молоді спробувати себе у професії теле-, радіожурналіста, оператора, фотографа, спікера, блогера... Багато переможців ПресВесни сьогодні вже досвідчені медійники і кожного дня доносять до українців важливу інформацію, що так необхідна під час війни 24/7. А також інформують міжнародне товариство про події, що відбуваються сьогодні на теренах нашої держави. Наше молоде покоління також долучається до про відчайдушну, незламну боротьбу наших Захисників та Захисниць, про об’єднану українську націю заради Перемоги нашої країни, про свої переживання та історії українців, чиє життя назавжди змінило повномасштабне вторгнення. Усі їхні думки, спогади, інтерв'ю об’єднав проєкт «Щоденники війни», започаткований минулого року під час ХХІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «ПресВесна» на Дніпрових схилах», – зазначила директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

Вона додала, що міська влада всіляко сприяє і надалі сприятиме проведенню заходів для молоді, що допомагають їй реалізуватись, визначитись із подальшим професійним шляхом, об’єднуватись з однолітками з різних країн та континентів у своєму прагненні зробити наш світ кращим.

Під час пресконференції також відбулась презентація аудіоверсій українською та англійською мовами книги «Щоденники війни. (Не)дитячі історії», авторами якої є вихованці Київського палацу дітей та юнацтва.

Як зазначила директорка Київського палацу дітей та юнацтва Оксана Добровольська, за короткий період книга стала резонансною.

«Ми вважаємо, що біль наших дітей має почути весь світ. У буквальному сенсі почути. Англійська аудіоверсія книги – це наш внесок у позиціонування України за кордоном у найважчий для нашої країни період сучасної історії», – прокоментувала вона.

Додатково.

Київський Палац дітей та юнацтва – це комунальний комплексний багатопрофільний позашкільний освітній заклад, який об’єднує понад 10 тис. вихованців віком від 5 до 21 року, які займаються в 600 гуртках різних напрямів. Окремі структурні підрозділи – Яхт-Клуб на Київському морі, Водна станція на Трухановому острові, Авіаційно-космічний центр на Печерську. «Дитяче серце столиці» – так називають цей освітній простір, що у наступному році відзначатиме своє 90-річчя.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]