Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Підприємства столиці з початку повномасштабної агресії експортували товарів на майже 16 млрд доларів

16 листопада 2023 року, 15:54

Підприємства столиці продовжують працювати в умовах воєнного стану та повномасштабної агресії росії і сумлінно виконують всі свої контракти, експортувавши за останніх півтора року товарів на майже 16 млрд доларів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«У важкі для країни часи виробники проявляють не лише патріотизм і згуртованість, а й успішно працюють над збільшенням обсягів експорту столичних товарів, опановуючи нові зовнішні ринки та збільшуючи надходження до міського бюджету. Починаючи з 2022 року, географічна структура експорту столичних підприємств зазнала суттєвих трансформацій. Зараз найбільші країни-партнери, на чиї ринки постачають продукцію компанії Києва, – це Польща, Румунія, Туреччина, Іспанія, Італія, Нідерланди, Індія, Болгарія», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Він також зауважив, що в цьому році Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА оновив каталог експортерів столиці, який буде презентовано нашим міжнародним партнерам.

«Сьогодні основна увага Уряду зосереджується на створенні необхідних умов для розвитку української промисловості, зміцнення позицій експортерів для розширення присутності нашої продукції на світових ринках. Департамент промисловості та розвитку підприємництва сформував електронний каталог «Експортери міста Києва 2023» для представлення продукції українського товаровиробника на світових ринках і розширення її присутності за кордоном», – наголосив Валентин Мондриївський.

Створення та широке розповсюдження даного каталогу є важливою складовою організаційної підтримки експортної діяльності підприємств регіону, що особливо актуально в умовах обмежених можливостей зовнішньоекономічних контактів через широкомасштабну агресію рф.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]