Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці перейменували п’ять бібліотек, назви яких були пов’язані з ідеологічними постатями росії

18 січня 2024 року, 17:24

У столиці перейменували п’ять бібліотек, назви яких були пов’язані з ідеологічними постатями росії. Рішення щодо перейменувань були прийняті сьогодні, 18 січня, на засіданні Київради більшістю депутатів.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, перейменування бібліотек – це поступ очищення від маркерів «русского міра».

«Возвеличення рф, срср та російського імперіалізму недопустиме у столиці України. Ми зараз працюємо над тим, щоб врешті-решт позбутись усіх ідеологічних ворожих назв у нашому місті. Культурна кремлівська пропаганда десятиліттями намагалась знецінити нашу історію, наших людей, і зараз місто працює над тим, щоб відновити справедливість. У тому числі київські бібліотеки мають носити імена визначних українців», – наголосила Вікторія Муха.

У столиці перейменовано бібліотеки Централізованої бібліотечної системи Дніпровського та Шевченківського районів:

  • бібліотека імені Костянтина Симонова – «Бібліотека на Воскресенці»;
  • бібліотека імені Володимира Маяковського – «Бібліотека на Русанівці»;
  • бібліотека імені Максима Горького – бібліотека імені Миколи Куліша;
  • бібліотека імені В. Дубініна для дітей – «Бібліотека імені Дмитра Білоуса для дітей»;
  • бібліотека імені М. Чернишевського – «Бібліотека на Дегтярівській».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]