Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці планують спростити механізми подання електронних петицій та розподілити їх за рівнями

18 лютого 2022 року, 9:49

У Київській міській раді планують внести зміни до Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій. Такий проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, у зв’язку із внесенням змін до Закону України «Про звернення громадян» деякі оператори мобільного зв’язків частково припинили надання послуги на базі технології MobilelD.

«Таким чином, мобільна цифрова ідентифікація або підписання документів за допомогою послуги MobilelD стануть недоступними. Необхідно невідкладно врегулювати питання та припинити можливість верифікації користувачів сервісу електронних петицій за допомогою послуги MobilelD. Водночас у даній ситуації важливо спростити доступ членів територіальної громади міста Києва до користування механізмом електронних петицій», – зазначив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради наголосив, що проєкт рішення передбачає розподіл електронних петицій за рівнями місто, район та мікрорайон.

«Передбачено для рівня «район» встановити кількість підписів для підтримки електронної петиції на рівні 1 500 підписів або усередньому 0,75% кількості повнолітніх членів територіальної громади міста Києва, які проживають на території адміністративних районів столиці та пропорційно зменшити термін збору підписів, зберігши динаміку їх збору на рівні 37 підписів за один календарний день. Для рівня «мікрорайон» – 400 підписів або усередненого 1% повнолітніх членів територіальної громади Києва та пропорційно зменшити термін збору підписів, із динамікою їхнього збору на рівні 16 підписів за один календарний день», – додав Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]