Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці розвиватимуть урбаністичний транспорт та інфраструктуру

20 грудня 2018 року, 16:43

Співпраця зі Світовим банком продовжуватиметься і наступного року основну увагу міська влада приділятиме розвитку урбаністичного транспорту, який максимально пристосований для потреб мешканців мегаполісів, та інфраструктурі. Про це йшлося під час зустрічі заступника голови КМДА Дмитра Давтяна із керівництвом транспортного напряму Світового банку.

За словами Дмитра Давтяна, найбільш цікавими є ті проекти, які вже гарно зарекомендували себе в інших країнах та легкі для впровадження у Києві.

«Звичайно, ми маємо йти своїм шляхом, однак чимало мегаполісів уже відпрацювали певні методики. Нічого не заважає нам застосовувати їх, лише адаптуючи під певні особливості», – каже заступник голови міськдержадміністрації.

На його думку, кооперація зі Світовим банком допоможе столиці не лише визначити напрями, які потребують коригування, але й напрацювати першочергові кроки.

«У поточному році ми активно взялися за побудову велоінфраструктури та паркування. Обидва напрями можна назвати непростими, оскільки раніше увага їм практично не приділялася. Нам вдалося відкрити велопрокат і обладнати кілька важливих вулиць смугами для велотранспорту, і така робота продовжуватиметься і надалі. Є нове й у паркуванні: ми реалізували на аукціоні право обладнати парковки та напрацювали рішення для того, щоб створювати перехоплюючі паркінги – вони мають з’явитися біля станцій метро уже наступного року», – зауважив Дмитро Давтян.

Він зазначив, що не має на меті виділяти один напрям як пріоритетний, адже завдання міської влади – щоб місто було комфортним як для пасажирів, так і для водіїв та велосипедистів.

«Місто має бути розумно сплановане, а для цього нам і потрібні рекомендації експертів-практиків», – підкреслив Дмитро Давтян.

Нагадаємо, столична влада також співпрацює зі Світовим банком у питанні розробки системи швидкісного громадського транспорту для здійснення масових перевезень. Зокрема, йдеться про перший такий коридор (маршрут) на Троєщину.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]