Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці символічно відкрили парк Україно-Ізраїльської дружби (+фото)

28 січня 2021 року, 17:25

У Києві, на Парковій дорозі, символічно відкрили парк Україно-Ізраїльської дружби. Відкриття приурочене до єврейського свята оновлення природи Ту-Бішват і є другим етапом проєкту Посольства Держави Ізраїль в Україні з розвитку ландшафтно-паркової зони. Минулоріч тут висадили яблуневий сад, а цього року встановили нові лави та шахові столи. Участь у відкритті парку взяли заступник голови КМДА Олександр Харченко та Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон.

«Цього року ми відзначаємо 30 років дипломатичних відносин між Україною та Ізраїлем. Саме Ізраїль був однією з перших держав, із якою Україна уклала дипломатичні відносини. Відкриття цього парку є символом нашої дружби та плідної співпраці. Київ – відкрите місто, і для нас вже є гарною традицією разом з містами-побратимами та дружніми державами відкривати такі локації. Бажаю, щоб наші дипломатичні відносини були і надалі дружніми, партнерськими та взаємовигідними», – прокоментував Олександр Харченко.

Нагадаємо, що у столиці успішно реалізується проєкт із розвитку громадських просторів «Київ – місто світу». До участі запрошуються посольства іноземних держав в Україні. У рамках проєкту посольствам пропонують створювати осередки їхніх країн у парках, скверах, алеях, на бульварах тощо. Головною метою проєкту є відтворення гуманістичних цінностей різних народів та взаємне збагачення культур.

Довідково.

Ту-Бішват – одне з головних свят за єврейським календарем, вважається новим роком дерев та відзначається на 15-й день місяця Шват. У цей день дерева прокидаються від зимової сплячки та починають готуватися до нового періоду розквіту. Цього дня прийнято саджати дерева.

Парк Українсько-Ізраїльської дружби розташований у Києві, на Парковій дорозі, 16-А.

Відкриття парку Україно-Ізраїльської дружби

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]