Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав дві родини киян, що створили дитячі будинки сімейного типу, з отриманням нового житла і новосіллям (+фото)

28 січня 2021 року, 16:55

Мер Києва Віталій Кличко побував на новосіллі в двох дитячих будинках сімейного типу в Солом’янському районі столиці. Там дві родини, що взяли на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, заїхали в отримане від міста нове житло в будинку на вулиці Генерала Шаповала.

«Сьогодні ми вітаємо великі родини двох дитячих будинків сімейного типу. Ще одна родина заселиться невдовзі – в лютому. Для неї завершують облаштування квартири. Оселі, які місто передало під дитячі будинки сімейного типу, повністю відремонтовані і готові для проживання дітей і батьків-вихователів», – сказав Віталій Кличко.

Так, у квартирах облаштовані вітальні, дитячі кімнати, спальні, кухні, ванні кімнати, санвузли. Зокрема, для кожної дитини передбачене окреме ліжко, письмовий стіл, шафу для одягу. Також квартири оснащені необхідною побутовою технікою.

В одній із родин, які відвідав мер, виховують 6 дітей-підлітків, у іншій – 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Площа кожної квартири — 170,00 кв. м.

На ремонт та облаштування трьох квартир із міського бюджету виділили понад 6,5 млн грн.

«Кожна дитина повинна рости і виховуватися в сім’ї. І ми як міська влада робимо все можливе, щоб підтримувати родини, які готові ділитися своєю любов’ю та увагою з дітьми, які, на жаль, обділені домашнім затишком і теплом. І відкриття в Києві дитячих будинків сімейного типу дає можливість влаштувати в нові сім’ї дітей, які з тих чи інших причин залишилися без батьківського піклування», – наголосив Віталій Кличко.

На сьогодні у столиці 28 прийомних сімей, де виховують 43 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування. Та 30 дитячих будинків сімейного типу, до яких влаштували 226 дітей.

Новосілля в двох дитячих будинках сімейного типу в Солом’янському районі столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]