Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці створять науково-технологічний парк «Academ.City»

08 лютого 2023 року, 16:06

У столиці створять науково-технологічний парк «Academ.City» – сучасний відкритий інноваційний простір. Меморандум про взаєморозуміння щодо створення парку підписали представники Київської міської державної адміністрації та Національної академії наук України.

Укладання Угоди та Меморандуму дозволить спрямувати спільні зусилля і науково-технічний потенціал наукових організацій Національної академії наук України, розташованих у Києві, на вирішення актуальних питань соціально-економічного, промислового та науково-технічного розвитку, підвищення конкурентоспроможності нашої столиці.

«Об’єднання університетської та академічної науки з бізнес середовищем – це світовий досвід, який ми використовуємо в Києві. Ми хочемо створити інформаційні та інфраструктурні умови, щоб підсилити роль науки та наукоємних технологій у сталому розвитку міста. Це сприятиме створенню нових робочих місць, залученню іноземних та національних інвестицій, підвищенню конкурентоспроможності українських високотехнологічних продуктів. До того ж, реалізація цього проєкту дозволить підвищити частку інвестицій у виробничу сферу Києва та активніше впроваджувати нові енергоощадні технології», – розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він також додав, що концепт науково-технологічного парку «Academ.City» розроблено німецько-українською командою вчених у рамках спільного проекту Київського академічного університету, Університету ім. Гумбольдта, Технопарку «Адлерсхоф-Берлін» та підтримується Міністерством освіти і науки Федеративної республіки Німеччина.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]