Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року на ремонт укриттів у Києві спрямують понад 350 млн грн (+фото)

08 лютого 2023 року, 14:29

Цього року на капітальний ремонт підвальних приміщень житлових будинків у всіх 10 районах для використання під найпростіші укриття передбачено понад 290 млн грн. Окремо 61 млн грн передбачено на роботи у спорудах цивільного захисту ще в 4 районах – Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Святошинському. Про це під час інспекції одного з укриттів Голосіївського району, де проведено капітальний ремонт, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що минулого року кількість захисних споруд цивільного захисту в Києві збільшили на 398 укриттів. В основному збільшення кількості укриттів відбулося за рахунок приведення до ладу найпростіших укриттів.

«Питання належного стану укриттів, де знаходять порятунок громадяни під час повітряних тривог, одне з ключових та пріоритетних. Міські служби не припиняють перевіряти технічний стан укриттів та належний доступ до них. Минулого року проведено ремонт низки укриттів різного типу і класу. Сьогодні ми проінспектували відремонтоване повноцінне велике сховище, віднесене до 3-го класу, розраховане на 240 осіб. Воно перебувало в ганебному стані. Минулого року тут зробили капітальний ремонт, оновили комунікації. Є уповноважений представник будинку, який одразу надає доступ до укриття та стежить за його станом. Безумовно, не всі сховища та підвальні приміщення, що використовуються як укриття, в ідеальному стані. Але місто продовжує виділяти кошти, щоб балансоутримувачі наводили там лад», – пояснив Петро Пантелеєв.

Загалом на сьогодні у Києві  понад 4 тисячі укриттів різного виду.

«Громадянам має бути наданий доступ до укриттів у разі повітряної тривоги незалежно від того, яка форма власності чи який заклад там функціонував у мирний час чи функціонує досі. Якщо приватні заклади, що належать до фонду захисних споруд та нанесені на мапу укриттів, під час повітряної тривоги зачинені й не надають доступу для укриття людей, потрібно викликати поліцію, а також рятувальників КАРС «Київська служба порятунку».  Під наглядом поліції двері до укриття рятувальники відчинятимуть. Адже в умовах постійних обстрілів доступ до сховищ має бути обов’язково забезпечений», – підкреслив Петро Пантелеєв.

Знайти найближче укриття можна на мапі (посилання оновлене 23.08.2023). Вона постійно оновлюється за результатами перевірок та інспекцій.

Інспекція одного з відремонтованих укриттів Києва

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]