Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відкрили суспільний центр Kyiv Smart City Hub

12 травня 2016 року, 15:59

Міська влада підтримуватиме всі проекти, спрямовані на «розумні» рішення та розвиток Києва. Про це під час відкриття Kyiv Smart City Hub заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Я з задоволенням прийняв запрошення відкривати цей захід. Бо для нас він – відображення власних ключових напрямків діяльності. Сьогодні влада покликана до змін, але ми прагнемо, щоб ці зміни працювали на благо міста», – зазначив він.

Перший заступник голови КМДА також нагадав, що місяць тому був закладений символічний «перший камінь» до найбільшого в Україні, за словами організаторів, Центру інновацій та підприємництва iHub, що має працювати за кілька місяців у центрі Києва.

«Планується, що у хабі проводитиметься 200-300 заходів, а кількість відвідувачів складатиме  близько 10 тисяч осіб щорічно. Якщо хоча б у кожного другого виникне ідея, варта того, щоб бути реалізованою на користь Києва, хіба це не успіх?» – додав Геннадій Пліс.

На захід також завітав заступник голови КМДА Олексій Резніков.

«Я певен, що не потрібно жити за соціалістичним принципом «влада нам винна», адже влада – це ми, народ. Тому за наші добробут і розвиток ми відповідаємо самі. Нам треба відходити від того «совкового» лозунгу. Kyiv Smart City Hub – яскравий приклад того, як зробити реальну справу, коли влада і громада ефективно співпрацюють. Ми це довели на практиці», – підкреслив він.

Kyiv Smart City Hub – унікальний суспільний центр, який об’єднуватиме і навчатиме дієвих людей, а також допомагатиме їм розвивати міські проекти, зокрема у рамках ініціативи Kyiv Smart City. Це Центр консолідації експертизи та компетенції, а також смарт-сіті школа, яка надаватиме широкий спектр знань з урбаністичних та ІТ-дисциплін. На другому поверсі хабу розміститься філіал 1991 Open Data Incubator, який об’єднає міські проекти, що базуються на відкритих даних. Уже цього тижня 1991 Open Data Incubator розпочинає відбір резидентів, а з 15 червня вони працюватимуть над своїми проектами, отримавши доступ до міських даних та всі умови для ефективної роботи.

Організатори працюватимуть з міськими проектами та активістами, організовуватимуть навчальні модулі вихідного дня для дітей, а також окремі програми для ветеранів-інвалідів АТО та вимушених переселенців. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]