Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відкриють ще один парк відпочинку та 6 скверів

28 липня 2016 року

У столиці відкриють ще один парк відпочинку та 6 скверів

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення створити парк відпочинку на земельній ділянці на вул. Глибочицькій у Шевченківському районі столиці.

Парк відпочинку має площу 3,44 га і знаходиться на зсувонебезпечній території, яка повністю вкрита зеленими насадженнями. Наразі зареєстроване звернення ЖБК “Березнякижитлобуд” щодо відведення цієї земельної ділянки для будівництва об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури. Місцеві мешканці занепокоєні ймовірною вирубкою зелених насаджень внаслідок такого будівництва, адже це спричинить збільшення загрози зсувів на прилеглій території.

Також у Шевченківському районі депутати створили ще один сквер. Облаштують його біля житлових будинків № 36/5 — 38 по вул. Татарській. Земельна ділянка має площу 0,53 га.

З'являться два сквери й у Святошинському районі столиці. Перший площею 0,46 га знаходитиметься на вул. Чорнобильській, 4/56. Інший — на вул. Чорнобильській, 12, і матиме площу 0,65 га.

Облаштують сквер і на вул. Миропільській, 39, що у Дніпровському районі. Матиме він пощу 0,46 га. У цьому ж районі з'явиться сквер навпроти житлових будинків на вул. І. Миколайчука, №№3-7, та вздовж просп. Возз'єднання. Орієнтовна площа земельної ділянки 1,5 га. Цей сквер носитиме ім'я Івана Миколайчука.

Також надали депутати статус скверу земельній ділянці на вул. Кошиця, біля Дарницької РДА. Земельна ділянка має площу 1,5 га.

Надання відповідним земельним ділянкам статусу скверів та парку має на меті збереження земельних ділянок та існуючих зелених насаджень та облаштування зон відпочинку для киян.

Проекти рішення також передбачають внесення змін до Програми розвитку зеленої зони Києва 2010 року, концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста й надання доручення КО “Київзеленбуд” щодо оформлення даних земельних ділянок та можливості залучення коштів меценатів для благоустрою скверів та парку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]