Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці заснували стипендію Київського міського голови видатним діячам фізичної культури і спорту, які досягли 60-річного віку

05 квітня 2023 року, 11:13

У столиці заснували стипендію Київського міського голови видатним діячам фізичної культури і спорту. Відповідне розпорядження підписав мер Києва Віталій Кличко.

На здобуття стипендії висуваються громадяни України, які досягли 60-річного віку, проживають та зареєстровані у Києві.

Зокрема:

  • спортсмени, які посіли 1-6 місця на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх та чемпіони, призери спортивних змагань міжнародного, всеукраїнського рівня;
  • тренери, які займалися активною роботою у сфері фізичної культури і спорту не менше 30 років;
  • фахівці сфери фізичної культури і спорту – за активну діяльність у сфері фізичної культури і спорту не менше ніж 30 років та вагомий внесок у розвиток сфери.

Визначатиме стипендіатів Конкурсна комісія, яку утворює Департамент молоді та спорту КМДА.

Висувати претендентів можуть Рада ветеранів фізичної культури і спорту м. Києва, Асоціація ветеранів спорту України, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, федерації з видів спорту, відповідні громадські організації тощо. Клопотання про присудження стипендії подається до конкурсної комісії до 1 листопада щорічно.

Щороку присуджуватимуть не більше 50 стипендій. Вони виплачуватимуться щорічно у розмірі двох прожиткових мінімумів на одну працездатну особу. Повторно стипендія може присуджуватися не раніше ніж через два роки.

Нагадаємо, раніше в столиці заснували стипендію видатним спортсменам за значні здобутки протягом попередніх двох років від висування на стипендію.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]