Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці затверджено Програму контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами

15 грудня 2017 року, 11:21

Депутати Київської міської ради затвердили міську цільову Програму контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2017-2019 роки, розробником якої виступив Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища. Про це повідомили у профільному Департаменті.

«Програма визначає основні засади гуманного утримання та поводження із тваринами у місті, а також правові, економічні та організаційні засади діяльності у сфері утримання та поводження з тваринами. Програма спрямована на формування в екосистемі Києва повноцінного та комфортного співіснування людей та тварин, утримання та поводження з тваринами відповідно до законодавства України», – прокоментував директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Андрій Фіщук.

Метою Програми є:

  • удосконалення системи контролю за виконанням правил утримання домашніх тварин та їх чисельністю у м. Києві;
  • зменшення кількості безпритульних тварин гуманними методами;
  • впровадження концепції «Культурний вигул тварин в місті»;
  • створення комфортних і таких, що виключають жорстокість, умов для гуманного співіснування людей та тварин в екосистемі міста;
  • підвищення відповідальності власників домашніх тварин;
  • зниження соціальної напруги і рівня конфліктогенності у суспільстві;
  • формування в суспільній свідомості киян гуманного ставлення до живих істот і до життя як цінності.

За результатами досліджень фонду Naturewatch Foundation, у червні 2016 року кількість домашніх тварин у м. Києві – понад 400 000 голів. Популяція безпритульних собак в обраних секторах становила близько 2 600. У порівнянні з 2011 роком, кількість безпритульних собак становила 30 000, що говорить про успішність Програми та істотне зменшення популяції безпритульних тварин у Києві.

Крім того, Програма передбачає будівництво надсучасного Центру захисту тварин. За словами Андрія Фіщука, основні напрями нового Центру – це лікування, стерилізація та адаптація тварин для подальшого їх прилаштування до нових хазяїв.

Таким чином, Програма наблизить Київ до європейських цінностей шанобливого ставлення до тварин, адже це є важливим критерієм розвитку громадянського суспільства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]