Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У травні інспектори з паркування виявили 871 порушника

31 травня 2021 року, 16:24

Із 3 травня, тобто з моменту початку контролю за сплатою послуг із паркування, інспектори виявили 871 порушника. Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Сплатити за паркування можна за допомогою мобільного застосунку «Київ Цифровий» та паркувальних талонів – паперових та електронних.

Процедура купівлі електронного талону на паркування проста та займає мінімум часу. Достатньо відкрити на смартфоні мобільний додаток «Київ Цифровий», перейти в меню «Сервісів водія» – «Паркувальні абонементи» і оформити покупку. Оплата можлива за допомогою Apple Pay, MasterPass або разовим платежем банківською карткою.

Правила користування електронними талонами такі ж, як і паперовими: за одним паркувальним абонементом закріплено лише один автомобіль.

Контроль за сплатою користування майданчиками здійснює Інспекція з паркування. Інспектори перевіряють наявність абонементу за номером авто онлайн.

Докладно про типи паркувальних талонів, зони їх дії та вартість за посиланням.

Нагадуємо, що із серпня 2017 року сплата за послуги паркування здійснюється виключно безготівково. Ніхто не має права вимагати готівку за користування муніципальними паркомісцями.

Наголошуємо, якщо водій віддав гроші за паркування невідомим особам, він все одно притягується до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за несплачене користування майданчиком.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]