Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відкрили першу в Україні Бібліотеку настільних ігор (+фото)

06 вересня 2023 року, 11:25

У Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва відбулося відкриття першої в Україні Бібліотеки настільних ігор. Це пілотний проєкт, який згодом планують розширити на інші бібліотечні простори Києва. Про це повідомляє Департамент культури КМДА.

Скористатися ігровим фондом, який налічує 125 різноманітних ігор, можуть усі охочі. Для цього необхідно стати користувачем Центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка – жодних обмежень за віком чи за місцем реєстрації немає. На першому етапі ігри видаватимуть тільки в читальній залі. Згодом, коли буде сформовано ком’юніті, постійні користувачі зможуть брати ігри додому.

У Департаменті культури зазначили, що настільні ігри – це світова традиція, яка потужно набирає обертів і в Україні. Згодом проєкт Бібліотеки настільних ігор планують розширити на інші бібліотечні простори.

Під час заходу також відбулося підписання Меморандуму між Спілкою видавництв настільних ігор та Центральною бібліотекою ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва.

Колекцію ігор для закладу передала Спілка видавництв настільних ігор.

Перша в Україні бібліотека настільних ігор (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]