Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Центрі підготовки до Нацспротиву завершився перший 5-денний курс спеціальної підготовки для журналістів (+фото)

16 лютого 2024 року, 17:02

У Центрі підготовки до Нацспротиву завершився перший 5-денний курс спеціальної підготовки для журналістів. Навчання за темою «Особливості професійної діяльності журналістів в умовах активних бойових дій: алгоритми безпекової поведінки» пройшли 17 представників медіа. Про це повідомляє КО «Муніципальна охорона».

Медійники, які успішно склали практичні тести, також отримали сертифікати про проходження курсу.

Підготовку журналістів проводили інструктори КО «Муніципальна Охорона», які мають бойовий досвід, за напрямами: тактико-спеціальна підготовка в урбанізованій зоні та на відкритій місцевості; навички роботи з БпЛА; домедична підготовка (тактична медицина), а також основи інженерної підготовки (базові знання з пересування на замінованих територіях, класифікація мінних боєприпасів тощо).

Офіцери підрозділів зв’язків з громадськістю Генерального штабу Збройних сил України Олексій Дмитрашківський і Петро Гасай ознайомили журналістів з особливостями акредитацій в умовах воєнного стану та організації «польових комунікацій» у районах активних бойових дій.

Тренерки Коаліції травми Ізраїлю Центру стресостійкості Києва Тетяна Мельничук та Олена Шликова провели практичні навчання з опанування стресу під час травматичних подій. Особлива увага під час навчання акцентувалася на практичних вправах із задіянням протоколів для тих, хто переживає гостру реакцію на стрес у надзвичайній ситуації, а також роботі в командах та способах збереження власних ресурсів у кризових станах.

Такі інтенсиви для медійників у Центрі підготовки до Нацспротиву проводитимуться і надалі за умови набору груп. За деталями звертайтесь на сторінку Facebook КО «Муніципальна охорона»: https://www.facebook.com/kyivmunguard.

Довідково.

Протягом минулого року Центр підготовки до Національного супротиву КО «Муніципальна Охорона» в межах програмних заходів із підвищення обороноздатності столиці забезпечив навчання близько 20 000 осіб. Здійснена спеціальна військова підготовка добровольчих формувань територіальної громади (ДФТГ) у кількості понад 12 000 осіб.

Проведені тактико-спеціальні навчання цивільного населення з підготовки до практичних дій із захисту та територіальної оборони столиці для 8 000 мешканців столичного регіону. Із них понад 2 000 – студенти київських закладів освіти.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]