Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У цьогорічну програму співфінансування енергоефективних робіт «70/30%» додали ще шість будинків

04 вересня 2020 року, 10:27

Конкурсна комісія міської програми співфінансування енергоефективних проектів «70/30» обрала на цей рік додатково шість переможців. Таким чином у цьому році, маємо 106 житлових будинків, у яких проведуть роботи з енергомодернізації. Про це повідомив заступник директора КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях» Вячеслав Хмара.

За його словами, у результаті проведення відкритих електронних торгів підприємству вдалося зекономити 10,5 млн грн коштів бюджету міста, що передбачені Департаментом ЖКІ для реалізації енергоефективних заходів у 2020 році. Тому КП «ГВП» спільно з Департаментом житлово-комунальної інфраструктури, винесли на розгляд комісії включення до переліку переможців ще шість проектів.

Комісія у своєму виборі керувалася загальним рейтингом конкурсних пропозицій, де ключовим показником є обсяги зниження енергоспоживання в будинку та економія для його жителів, а також наявність в учасників готової проєктної документації і позитивного експертного висновку.

Зауважимо, цього року, в рамках міської програми співфінансування понад 100 київських ОСББ та ЖБК виконають енергоефективні роботи, що зменшать витрати на енергоносії.

За роки роботи програми у столиці виконали понад 600 проектів з енергозбереження.

У Києві щороку проводиться Конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках, у яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках. Положення про конкурс передбачає можливість впровадити енергоефективні заходи у будинках ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування, де 70%  вартості робіт оплачується з бюджету міста Києва, а 30% – внески співвласників.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]