Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У вересні аудитори «врятували» 38 млн грн бюджетних коштів

18 жовтня 2017 року, 8:56

 

Завдяки рекомендаціям спеціалістів Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту місту вдалось заощадити 221 млн грн у січні-вересні поточного року, зокрема у вересні – 38 млн грн. Гроші були заощаджені у вигляді повернутих коштів, зменшення вартості закупівель, коригування кошторисів на ремонт і актів виконаних робіт. Про це з посиланням на дані оперативної звітності повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Так, лише внаслідок аналізу тендерів у вересні попереджено втрат на суму 2,5 млн грн (у січні-вересні 2017 року –  58 млн грн).

Окрім того, зазначив перший заступник голови КМДА, проведено 2 внутрішні аудити на підприємствах, установах, а також в організаціях комунальної форми власності Києва (зокрема у січні‑липні 2017 року – 49 аудитів). За їхніми результатами встановлено фінансових порушень на суму 10,9 млн грн (у січні‑вересні 2017 року – на 332 млн грн).

«Ми продовжуємо перевіряти себе ж, свої підрозділи. Адже це свідчить про реальне бажання змін, насущну потребу звільнитися від корупції. Важливо, що аудити допомагають не лише запобігти втратам – часто вони унеможливлюють навіть найменший прояв порушень. Керівники комунальних підприємств і структурних підрозділів розуміють, на яку відповідальність погодилися, займаючи посаду, і це працює «на випередження», – наголосив Геннадій Пліс.

Такої ж думки дотримується Оксана Колтик, директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту.

«Фахівці внутрішнього аудиту в КМДА під час оцінки ефективності функціонування процесів першочергово напрацьовують рекомендації, які допоможуть запобігти втратам комунальних ресурсів Києва у майбутньому. Окрім того, вони можуть запобігти й іншим порушенням фінансово-бюджетної дисципліни», – переконана керівник Департаменту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]