Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Всесвітній день туризму в Києві завершився другий сезон Академії гостинності (+фото)

27 вересня 2023 року, 16:03

Сьогодні, у Всесвітній день туризму, у столиці завершився другий сезон проєкту «Академія гостинності міста Києва». Проєкт Управління туризму та промоцій КМДА тривав півтора місяця. Участь взяли 60 волонтерів та понад 20 українських і міжнародних експертів, які поділилися своїми знаннями, котрі учасники протягом навчання змогли закріпити на низці практичних занять у різних локаціях міста.

Програма «Академії гостинності» складалася з 10 модулів, де спікери провели лекції щодо ролі волонтерства в розвитку туризму столиці, проведення екскурсій, психологічної підтримки, міжкультурної комунікації, застосування мовних навичок у роботі, гастрономічного туризму, управління репутацією, туристичного досвіду, доступності в туризмі та гостинності, а також важливості нетворкінгу.

«Попри повномасштабне вторгнення та всі виклики, пов’язані з безпекою та закриттям повітряного простору, розвиток туристичного потенціалу столиці залишається важливим завданням для міста. Академія є дієвим інструментом для підтримки та розвитку туристичної сфери Києва, яка забезпечує значну частину робочих місць і надходжень до міського бюджету. Проєкт спрямований на підготовку волонтерів, які зможуть допомагати гостям міста безпечно та комфортно провести час. Окрім основної програми, учасники пройшли інтенсивне навчання з реагування на критичні ситуації в умовах дії воєнного стану, а також заглибилися у вивчення основ інклюзивного туризму, що дозволить впровадити принципи доступності та гостинності для всіх відвідувачів Києва», – розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Усі учасники отримали сертифікати, які підтверджують проходження курсу теоретичної та практичної підготовки – 120 академічних годин.

«І хоча з лютого 2022 року через закриті реєстри ми не маємо офіційних статистичних даних щодо кількості туристів, які перебувають у Києві, ми із впевненістю можемо сказати, що туризм у столиці був, є і буде, навіть під час найважчих часів для сфери. І постійні надходження від сплати туристичного збору до міського бюджету, які станом на сьогодні складають понад 27 мільйонів гривень, є цьому найяскравішим підтвердженням. Дуже символічно, що завершення «Академії гостинності» та вручення сертифікатів волонтерам припадає саме на Всесвітній день туризму, тому що таким чином ми надихаємо туристичну спільноту, людей, які попри все продовжують свій безперервний розвиток з однією головною метою – зробити все, аби улюблене місто продовжувало захоплювати всіх своїх гостей! Тому ми щиро вітаємо представників галузі з професійним святом, а випускників «Академії гостинності» – з набуттям нового унікального досвіду, який вже від сьогодні можна буде впроваджувати у своїй роботі», – зазначила начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]