Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав освітян із професійним святом, яке відзначатимуть 1 жовтня, та нагородив найкращих працівників сфери (+фото)

27 вересня 2023 року, 16:54

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії привітав освітян із професійним святом, яке в Україні відзначатимуть 1 жовтня. Та вручив відзнаки найкращим працівникам галузі.

«Сьогодні столична освітянська спільнота об’єднує 67 тисяч працівників, які забезпечують діяльність понад 1000 закладів освіти міста. З них – понад 38 тисяч педагогічних працівників. Уже другий рік поспіль новий навчальний рік Київ розпочав в умовах воєнного стану. У цей складний для країни час перед педагогами постав новий виклик – навчати дітей в умовах війни. Освітяни Києва продовжують тримати свій фронт 24/7. Вони навчають, прибирають, годують, забезпечують життєдіяльність закладів освіти та дбають про безпеку і життя дітей», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що частина працівників галузі пішли до лав Збройних Сил та зі зброєю в руках захищають Україну на передовій. Станом на 1 вересня цього року мобілізовані майже 500 столичних освітян, із них 236 – педагогів, 11 освітян загинули. Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам’ять полеглих воїнів.

«У зв’язку з воєнними діями понад тисячу працівників освітньої галузі виїхали за кордон. 219 вчителів продовжують працювати дистанційно. Із цим пов’язана наявність у закладах освіти вакансій – як педагогічних, так і технічних працівників. На вакантні місця у столичні заклади освіти вже працевлаштували майже 1500 працівників із тимчасово окупованих територій», – розповів мер Києва.

Віталій Кличко наголосив, що столична влада високо цінує роботу освітян, які демонструють витримку, єдність та займаються й волонтерською діяльністю. За самовідданість, активну громадянську позицію та професійну роботу у військовий час у 2023 році відзначені понад 2 тисячі працівників столичних закладів освіти. Понад 100 з них – нагородами Головнокомандувача Збройних Сил України та Міністерства оборони. Один педагог отримав звання Заслужений працівник освіти України.

Напередодні Дня працівника освіти мер Києва вручив Почесні грамоти за сумлінну багаторічну роботу 13-ти педагогічним працівникам. Грошовими преміями міська влада відзначила 12 переможців І туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2023»: за І місце – 26 800 грн, за ІІ місце – 20 100 грн, за третє місце – 13 400 грн.

Нагородження найкращих вчителів столиці (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]