Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У зв’язку з підвищеною небезпекою ракетних ударів просимо киян обмежити планові відвідування медичних закладів – Валентина Гінзбург 

11 жовтня 2022 року, 13:01

У зв’язку з масованими ракетними ударами 10 жовтня та загрозою повторних ракетних атак радимо киянам обмежити планові візити до амбулаторно-поліклінічних закладів охорони здоров’я. Із такою рекомендацією до містян звернулася директорка Департаменту охорони здоров’я м. Києва Валентина Гінзбург. 

Вона наголосила, що всі медичні установи столиці працюють. «Швидкі» безвідмовно виїжджають до хворих. Стаціонарні заклади функціонують у звичайному режимі. Також працюють кабінети невідкладної медичної допомоги (кабінет чергового лікаря) у кожному центрі первинної медико-санітарної допомоги.

«У разі оголошення повітряної тривоги медичний персонал амбулаторних закладів, а також пацієнти, які на той момент перебувають у будівлі, мають перейти в укриття. Будь-які неекстрені медичні маніпуляції припиняються. Тож велике прохання до киян: відтермінуйте плановий візит до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Не треба зайвий раз наражатися на небезпеку. Щодо екстрених випадків – усю необхідну допомогу кожен киянин отримає вчасно та в повному обсязі», – сказала Валентина Гінзбург. 

Директорка департаменту розповіла, що за інформацією лікарів, просто під час повітряних тривог мами приводять дітей на масаж, на плановий огляд до педіатра, а літні люди йдуть вимірювати тиск. 

«Зазвичай я завжди звертаюся до людей із рекомендацією приходити до медиків, не очікуючи загострення стану здоров’я. Але сьогодні дуже прошу за можливості зв’язуватися з лікарем дистанційно. Телефон 103 – у разі екстреного випадку. Швидка обов’язково приїде та врятує життя. Телефон лікаря, з яким підписано декларацію, – якщо потребуєте консультації. Телефон (044) 235-01-01 – цілодобова порада лікаря. Медична галузь столиці працює невпинно. Київські медики на своїх постах. Бережуть ваше здоров’я. Бережіть себе! Все подужаємо!» – підсумувала Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]