Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У зв’язку зі зростанням електроспоживання за розпорядженням «Укренерго» у столиці та області застосовують графіки обмеження електропостачання 

11 жовтня 2022 року, 18:14

У зв’язку зі зростанням споживання електроенергії сьогодні вранці та вдень в енергосистемі виник дефіцит потужності. У Києві за розпорядженням державної компанії «Укренерго» застосовують графік обмеження електропостачання.

Учора, 10 жовтня, багато містян відгукнулись на заклики мінімізувати використання електроприладів. Це дало змогу зекономити понад 26% електроенергії та вирівняти баланс у системі.

Однак наразі через збільшення обсягів електроспоживання, ДТЕК Київські електромережі все ж вимушене застосувати графік обмеження, хоч, орієнтуючись на ситуацію вранці, не планувало цього робити.

У поточній складній ситуації всі адреси розділили на 3 черги, щоб обмежувати постачання світла почергово. Відключення не будуть перевищувати 4 години.

Наразі тимчасово обмежено електропостачання до частини 3-ої черги (16:00 - 20:00). Якщо у енергосистеми існуватиме подальша потреба у стабілізації, можуть відключити і наступну чергу.

Базові графіки публікуються на сайті та в соцмережах ДТЕК Київські електромережі, аби клієнти компанії могли заздалегідь спланувати використання електроприладів.

Наполегливо просимо не вмикати потужні електроприлади (пральні машини, бойлери, кондиціонери, електрочайники тощо).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]