Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада затвердила передачу 235 млн гривень на відбудову громад Київської області, що найбільше постраждали від звірств російських варварів

11 жовтня 2022 року, 18:16

Київрада на сьогоднішньому засіданні затвердила договори про передачу 235 млн гривень на відбудову 8 громад Київської області, що найбільше постраждали від звірств російських варварів у лютому-березні 2022 року. Йдеться про Баришівську, Бишівську, Бородянську, Бучанську, Макарівську, Великодимирську, Іванківську та Немішаївську громади. Ці громади Київської агломерації отримають кошти від столиці.

«Ми вдячні всім громадам, які допомогли Києву вистояти перед російськими загарбниками. Саме тому я запропонував допомогу містам, селищам і селам, у яких немає сьогодні коштів для відбудови житла та інфраструктури для їхніх мешканців. Київ допомагає всім, кому гостро необхідна допомога. Ірпеню, наприклад, ми забезпечили водопостачання зі столиці. Запускаємо спільні пасажирські перевезення з передмістями Києва. Знаходимо рішення щодо інших питань. Сьогодні затвердили договори, які ми уклали 14 вересня між Київською міською радою та громадами, про надання їм коштів на відбудову. Це, зокрема, дозволить їм і підготуватись до зими», – сказав Віталій Кличко.

Так, Баришівській селищній територіальній громаді буде надано дотацію в розмірі 5 млн гривень, Бишівській сільській територіальній громаді – 15 млн грн, Бородянській селищній територіальній громаді – 50 млн грн, Бучанській міській територіальній громаді – 50 млн грн, Макарівській селищній територіальній громаді – 50 млн грн,  Немішаївській селищній територіальній громаді – 5 млн грн, Великодимирській та Іванківській громадам – по 30 млн грн.

Дотація використовується в першу чергу на відновлення об’єктів, що постраждали внаслідок збройної агресії росії під час бойових дій навколо Києва в лютому-березні 2022 року.

Інфраструктура цих міст зазнала великих руйнувань. Знищена або пошкоджена значна частина багатоквартирних і приватних житлових будинків, нежитлові будівлі: школи та дитячі садочки, лікарні, заклади культури і спорту, адміністративні об’єкти, об’єкти житлово-комунального господарства.

А надходжень коштів до бюджетів постраждалих громад – недостатньо для відновлення інфраструктури та житла.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]