Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Упродовж 10 днів кияни зможуть пройти позачергові обстеження для ранньої діагностики онкологічних захворювань – Валентина Гінзбург (+план-графік)

30 січня 2018 року, 16:48

Упродовж десяти днів кияни зможуть пройти позачергові обстеження для ранньої діагностики онкологічних захворювань. Про профілактичну акцію до Всесвітнього дня боротьби з раком повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Для цього в комунальних закладах охорони здоров’я організовані освітні заходи, безкоштовні консультації та діагностичні процедури.

«Згідно з графіком, з 30 січня до 9 лютого 2018 року, усі охочі зможуть пройти огляд у лікарів: онколога, ендокринолога, гінеколога, дерматовенеролога, хірурга-онколога тощо. Необхідно усвідомлювати, що існує багато онкологічних захворювань – так звані візуальні форми раку, для діагностики яких не потрібне дороговартісне обладнання та складні дослідження», – зауважила Валентина Гінзбург.

Вона пояснила, що такі тяжкі захворювання як рак передміхурової залози, шийки матки, молочної залози, колоректальний та інші форми раку діагностуються лікарями досить швидко та на ранній стадії добре піддаються лікуванню.

«Тож просто кілька годин, відведених на похід до лікаря, можуть не лише зберегти здоров’я, а й урятувати життя», – впевнена Валентина Гінзбург.

Вона вчергове наголосила на необхідності проходити профілактичні обстеження регулярно.

«В ідеалі потрібно викроїти кілька днів на рік, щоб відвідати свого сімейного лікаря, і згідно з його рекомендаціями проконсультуватися у вузьких фахівців, здати аналізи, пройти обстеження. Проте, на жаль, у більшості з нас постійно знаходяться справи, які ми вважаємо важливішими за турботу про власне здоров’я. Саме тому Департамент охорони здоров’я і влаштовує профілактичні акції. Скористайтеся зручною можливістю, дізнайтеся про стан свого здоров’я та, у разі необхідності, своєчасно подбайте про себе», – зауважила Валентина Гінзбург.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]