Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Усі ключові напрями життєдіяльності міста пов’язані з IT – Геннадій Пліс

24 жовтня 2017 року, 17:15

 

Проекти, які ми зараз реалізовуємо в рамках ініціативи Kyiv Smart City, спрямовані на цифровізацію. Так перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс прокоментував виданню «Realist» перемогу столиці у рейтингу Digital Vision. На його думку, це означає, що всі ключові напрями життєдіяльності киян так чи інакше будуть пов᾽язані з інформаційно-комунікаційними технологіями.

«Наприклад, послуги, які раніше можна було отримати в муніципальних установах тепер можна замовити через інтернет. На геоінформаційній карті «Майно» можна подивитися інформацію про законне/незаконне будівництво, платежі за паркування, розриття, рекламу тощо», – розповів Геннадій Пліс.

Доходи і видатки бюджету Києва можна відстежити у «Відкритому бюджеті» на порталі КМДА. Там же доступні е-петиції, Бюджет участі, Контактний центр 1551. Зараз, за словами Геннадія Пліса, міська влада створює мережеву інфраструктуру, яка об’єднує в єдину мережу структурні підрозділи Київської міської держадміністрації, а такожстворення сервісної мережі для обслуговування міських сервісів.

«Ми побудували систему відеоспостереження, в якій зараз понад 4200 камер стежать за порядком на вулицях столиці, в школах і садках, у лікарнях. Всі ці проекти спрямовані на забезпечення комфорту і безпеки киян та гостей міста, на полегшення управління містом, підвищення рівня довіри громадян до влади через відкритість дій», – розповідає перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]