Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Усі підприємства, на території яких є дитячі майданчики, мають перевірити їх стан та усунути недоліки – Департамент благоустрою

29 вересня 2017 року, 15:25

Усі підприємства та організації, на території яких знаходяться дитячі майданчики, повинні їх регулярно обстежувати та оперативно усувати недоліки. Особливо ті, що можуть становити небезпеку для дітей. Це стосується житлових організацій як комунальної, так і приватної форми власності. Про це заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Андрій Фіщук.

Він зауважив, що зусиллями міських комунальних підприємств поступово здійснюється оновлення та заміна існуючих дитячих майданчиків. Так, протягом останнього року зусиллями працівників комунального об’єднання «Київзеленбуд» і комунального підприємства «Плесо» встановили 18 сучасних дитячих майданчиків у зонах відпочинку.

«Перед встановленням усі дитячі майданчики, закуплені за комунальні кошти, проходять обов’язкову сертифікацію кожного елемента на безпечність, а спеціалісти технічного нагляду слідкують за дотриманням їх правильного встановлення», пояснює Андрій Фіщук.

За його словами, благоустроєм та контролем за справністю всіх елементів дитячих майданчиків займається їх балансоутримувач, тобто та юридична особа, на території якої знаходиться такий майданчик.

«У Києві обліковується майже 500 дитячих майданчиків, з яких 167 є на балансі КО «Київзеленбуд». Майданчики, балансоутримувачем яких є «Київзеленбуд», як правило, розташовані на зелених зонах, у парках і скверах. Якщо майданчик на прибудинковій території, то за його стан відповідають або ОСББ, або районні керуючі компанії», – сказав директор Департаменту.

У випадку виявлення несправності або пошкоджень елементів дитячих атракціонів батьки мають негайно інформувати про це столичну владу, найдоступніших спосіб – гаряча лінія 1551.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]