Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми відстоюємо в судах зниження поверховості «монстра на Подолі». І, повірте, поверховість цього будинку знизиться»

29 вересня 2017 року, 15:33

Новий Генплан Києва визначить, яка висотність будівель допустима в тому чи іншому районі міста. Його ми подамо в найближчі місяці і, сподіваюся, на початку наступного року Генплан буде ухвалений. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю виданню «Новое время».

«Незаконні будівництва нам дісталися у спадок. А коли, наприклад, приходиш до приватних інвесторів і кажеш, що будинок зведений незаконно, ви потрапили в пастку недбайливого забудовника, то вони відповідають: що ви нам купите на заміну?» – зауважив Віталій Кличко.

Коментуючи ситуацію щодо Сінного ринку, Віталій Кличко зазначив, що Київ не має повноважень якраз в тому питанні, яке виявилося спірним: висотність будівель узгоджувалась з Мінрегіонрозвитку і з Мінкультом. Мер підкреслив, що юридично столична влада не має важелів, щоб обмежити висотність.

«Ми й досі відстоюємо в судах зниження поверховості новобудови, яку називають «монстр на Подолі». Це буде один з прецедентів – повірте мені, поверховість цього будинку знизиться», – наголосив Віталій Кличко.

Щоб вирішити проблему з забудовою глобально, зазначив мер Києва, столична влада затвердить новий Генплан міста – в ньому буде прописано, що кожне нове будівництво зобов'язане пройти громадські слухання, необхідність обговорення кожного проекту експертами та активістами. «Новий Генплан визначить, яка висотність допустима в тому чи іншому районі. Ми його подамо в найближчі місяці і, сподіваюся, на початку наступного року Генплан буде ухвалений», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]