Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Усі транспортні підприємства Києва готові до осінньо-зимового періоду на 85%

27 вересня 2019 року, 12:57

Усі транспортні підприємства Києва готові до осінньо-зимового періоду на 85%. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Іван Федоров під час розширеного засідання Колегії КМДА, звітуючи про стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

Наразі підприємства корпорації «Київавтодор» заготовили 38,3 тис. т. солі (100%) та 33,5 тис. т піску (96%). Також заплановано підготувати до роботи 531 одиницю спеціалізованої техніки для цілодобових чергувань і змінної роботи. На сьогодні підготовлено 296 одиниць (60%), щодо решти проводяться роботи з ремонту та підготовки техніки.

Одночасно укладаються договори з організаціями міста на залучення допоміжної прибиральної техніки, у разі виникнення надзвичайної ситуації (планується укласти договори на залучення до 147 од.).

«Для забезпечення нормальної роботи рухомого складу КП «Київський метрополітен» на відкритих ділянках, мостових переходах, паркових коліях електродепо та безпечного пересування пасажирів біля входів/виходів станційних комплексів у структурних підрозділах відкориговані оперативні плани снігоборотьби, де передбачено порядок, терміни, послідовність і засоби очищення колій, стрілочних переводів, територій електродепо та територій, прилеглих до станцій від снігу», – зазначив Іван Федоров.

Що ж до КП «Київпастранс», то для підготовки до перевезення в осінньо-зимовий період заплановано привести до належного стану 1356 одиниць рухомого складу. Разом у підприємстві фактично підготовлено рухомий склад на (86%). Укладені договори відповідно до чинного законодавства, згідно яких будуть проведені регламентні роботи з підготовки рухомого складу до осінньо-зимового періоду. До 11 листопада 2019 року рухомий склад буде підготовлений у повному обсязі.

Окрім цього, Іван Федоров вказав про плідну співпрацю КП «Київпастранс» та КК  «Київавтодор», що дала змогу найближчим часом відновити рух швидкісного трамваю через Борщагівський шляхопровід та збільшити випуск трамваїв на 30 одиниць на двох відновлених маршрутах №№ 1, 3. Відновлення повноцінної роботи швидкісного трамваю у осінньо-зимовий період дозволить повернути на маршрути міста майже 50 автобусів, які сьогодні обслуговують мешканців Борщагівського житлового масиву.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]