Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Усі житлово-комунальні служби столиці продовжують працювати у штатному режимі – Петро Пантелеєв

27 квітня 2022 року, 14:13

Житлово-комунальні служби Києва працюють у штатному режимі, наскільки це можливо під час війни. Щодня чергує понад 200 одиниць техніки для усунення аварій на мережах: спецаварійки, екскаватори, самоскиди, зварювальні авто, компресори, гідромашини. Про це в інтерв’ю «Вечірньому Києву» розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, з початком повномасштабної війни значна кількість працівників галузі – водії сміттєвозів, працівники тепло-, водо-, газо-, електропостачальних служб – взяли до рук зброю і пішли на захист країни. Дехто був змушений виїхати з Києва, щоб мати змогу захистити дітей. Довелося корегували маршрути вивезення відходів, посилити бригадний метод прибирання в ЖЕКах.

«Але роботу ніхто не припинив: кияни отримували тепло, мають стабільне постачання води, вулиці міста прибирали і прибирають, а відходи – вивозять. У місті взяли під охорону об’єкти критичної інфраструктури. Адже будь-які перебої у роботі наших підприємств і служб можуть мати фатальні наслідки. Аварійні бригади працювали попри обстріли, вибухи – люди готові виконувати свою роботу. За це їм велика вдячність», – наголосив Петро Пантелеєв.

Вирішується також проблема вивозу великогабаритного сміття, яке утворюється внаслідок ракетних обстрілів житлових будинків. Задіяні спеціальні контейнеровози з краново-маніпуляторними установками та системами мультиліфт. На локації встановлюють великі контейнери на 15-25 кубометрів. Слід зауважити, що й самі мешканці активно долучаються до прибирання і допомагають комунальним службам.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]