Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В Оболонському районі завершили створення нового відділення реабілітації дітей із інвалідністю (+фото)

21 грудня 2021 року, 16:13

В Оболонському районі завершено ремонт та облаштування нового відділення Центру комплексної реабілітації дітей із інвалідністю. Заклад розташований на вулиці Вишгородській, 54, а повноцінно почне працювати та надавати послуги реабілітації у середині січня. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час інспекції готовності відділення до відкриття.

«В Оболонському районі проживає близько 1500 дітей із інвалідністю різних нозологій. Новий заклад зможе охоплювати не тільки дітей Оболонського району, а й частково сусіднього – Подільського. Дуже приємно, що керівництво району відповідально підійшло до реалізації цього проекту і тепер тут є новий, сучасний заклад реабілітації. Відділення доступне – обладнане пандусами та підйомником. У розпорядженні фахівців центру є найсучасніше реабілітаційне обладнання. Але найважливіше – тут функціонуватиме відділення денного перебування, і батьки зможуть залишати своїх дітей на повний день. Це дасть змогу батькам не тільки фізично та емоційно розвантажуватися, а й займатися своїми справами чи працювати», – зауважила Марина Хонда.

Вона також додала, що Центр соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями, який розташований на вулиці Йорданській, продовжуватиме свою роботу, але буде переформатований і під надання послуг трудової та професійної реабілітації осіб із інвалідністю віком старше 18 років.

Нове відділення надаватиме послуги для дітей із різними нозологіями:

  • розладами аутичного спектру;
  • комплексними та органічними порушеннями;
  • порушеннями розумового розвитку, синдромом Дауна;
  • затримкою психічного розвитку, мовленнєвого розвитку;
  • гіперактивністю.

Перевірка готовності до запуску Центру реабілітації дітей та осіб з інвалідністю Оболонського району

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]