Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В Оболонському районі збудували нову свердловину і відновили роботу бювету, що не працював понад 5 років

02 лютого 2023 року, 15:36

В Оболонському районі столиці (Оболонський проспект 14-Б) працівники спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» відновили роботу бюветного комплексу, що не працював понад 5 років. Тут збудували нову артезіанську свердловину юрського водоносного горизонту глибиною 290 метрів. Про це повідомила директорка «Київводфонду» Світлана Козловська.

«Питна вода в цьому бюветі відповідає Державним санітарним нормам і не потребує встановлення додаткової системи очищення. Також бювет має технічну можливість підключення до генератора, що наразі дуже важливо. Адже бювети стали альтернативним джерелом запасу питної води для мешканців столиці під час ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури, коли фіксувались перебої у роботі централізованої системи водопостачання», – наголосила Світлана Козловська.

Як повідомляє підприємство, попри воєнний стан «Київводфонду» вдалося відремонтувати та відновити роботу двох непрацюючих бюветів.

Загалом у Києві працює понад 180 бюветних комплексів, роботою яких опікується «Київводфонд».   

Нагадаємо, що місто забезпечило можливість підключення бюветів до генераторів, аби мешканці мали резервне джерело питної води у разі надзвичайної ситуації. Зараз вже 144 бювети можуть бути під’єднані до генераторів і ця робота триває.

Де розташований найближчий до вашого дому бювет, а також статус його підключення до електроенергії, можна дізнатися на мапі бюветів за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]