Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Після локдауну в столичних школах повернуть мультипрофільне харчування

16 грудня 2020 року, 18:03

Третій рік поспіль пріоритетом у роботі київської міської влади є зміна в організації харчування школярів столиці. Той формат сніданків, який є зараз, вимушений і тимчасовий. Проте, починаючи із січня наступного року, у столичних школах готові повернутися до звичної моделі мультипрофільного харчування. Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Майже три роки поспіль ми працюємо над покращенням харчування в навчальних закладах. Карантин трошки уповільнив процес реформації, проте ми рухатимемось далі та з січня наступного року плануємо повернутися до мультипрофільного харчування. Також продовжаться й роботи із впровадження нового меню та переоснащення харчоблоків», – розповів Валентин Мондриївський.

Він нагадав, що серед нових форматів харчування, які вводилися в столичних навчальних закладах, були: мультипрофільне харчування «шведський стіл», дабл-меню (2–3 страви на вибір) та кулінарна лінія «Шкільне харчування». Такі моделі харчування обов’язково включають до дитячих сніданків та обідів свіжі овочі та фрукти, йогурти та напої на вибір.

«Той формат сніданків, який зараз є в школах, вимушений і тимчасовий – він зумовлений карантинними обмеженнями. Однак після завершення локдауну, діти знову зможуть обирати страви за принципом «шведського столу» або із двох-трьох запропонованих страв, як це було раніше», – додав Валентин Мондриївський.

Як зауважила директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян, керівники районних управлінь та закладів освіти мають весь необхідний інструментарій для повного контролю за якістю послуг з організації харчування. У місті створені всі умови для повернення тієї системи харчування, яка діяла до карантину.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]