Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Три санаторні дитячі садочки Києва перетворять у заклади дошкільної освіти загального типу

22 червня 2021 року, 18:42

Бюджетною комісією Київради підтримано зміну типу й найменування трьох закладів освіти Деснянського району. Наступний етап – розгляд проєкту рішення Київрадою. Про це повідомив заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський.

«Раніше ЗДО № 520 «Юніор», ЗДО № 757 та ЗДО № 94 надавали як освітні, так і оздоровчі послуги для дітей із захворюванням дихальних шляхів та шлунково-кишкового тракту. Для вихованців передбачалася особлива дієта, а зарахування відбувалося виключно за направленням лікаря. Проте, за інформацією медичних установ району, потреба саме в таких спеціалізованих закладах наразі відсутня», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, мешканцям Деснянського району конче необхідні нові місця у ясельних групах звичайних дитячих садочків. Тому прийняття таких рішень Київрадою дасть можливість фактично створити три нові повноцінні дитячі садочки в місті та привести їх у відповідність до норм чинного освітнього законодавства України.

Також Валентин Мондриївський нагадав, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 року № 86 в усіх садочках забезпечується збалансоване харчування з можливістю врахування особливих дієтичних потреб кожної дитини.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]