Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У Києві цього року додатково забезпечать новими укриттями чотири заклади освіти

15 серпня 2023 року, 20:39

Цього року додатково забезпечать новими укриттями чотири заклади освіти. На будівництво планується витратити 61 млн грн. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Укриття побудують у двох дошкільних закладах Дарницького району – орієнтовно на 290 та 250 місць. В одній зі шкіл Оболонського району зведуть укриття орієнтовно на 250 місць.

Окрім того, в одній зі шкіл Солом’янського району реконструюють нежитлове приміщення з прибудовою укриття орієнтовно на 390 людей.

Замовником робіт є КП «Житлоінвестбуд-УКБ», яке має визначити генеральну проєктну та підрядну організацію.

«У минулому навчальному році ми забезпечили роботу максимальної кількості освітніх закладів завдяки оперативній роботі всіх наших служб, які працювали в надстислі терміни. І якщо в садочках нам вдалося максимально забезпечити місцями маленьких киян завдяки використанню вільних місць у дошкільних закладах із наявним укриттям, то шкіл, забезпечених укриттями, підготували 410 з 420. Цьогоріч головним завданням було покращити умови перебування в укриттях дітлахів, а додаткова перевірка, яка проводиться зараз міськими службами, покаже реальні результати роботи», – зауважив Валентин Мондриївський.

Також заступник голови КМДА повідомив, що підрядник має надати гарантію якості виконаних робіт щонайменше на 10 років. Окрім того, у разі виявлення завищення об’ємів чи вартості робіт підрядник має повернути кошти в сумі завищення. Фінансування робіт здійснюється з бюджету міста Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]