Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: «У Києві за неякісну організацію харчування учнів призупинено роботу 13 компаній»

30 жовтня 2018 року, 14:11

У Києві протягом року за неякісну організацію харчування учнів Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві призупинило роботу 13 компаній. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Усі вони порушували вимоги до діяльності компаній, що займаються організацією харчування діток. По кожній із них мали місце порушення вимог до продуктів. Окрім того, зафіксовано, що виробництво та обіг їхніх продуктів становили загрозу для життя та здоров’я, у нашому випадку – для здоров’я дітей. Таким компаніям не місце ані у Києві, ані в Україні. Здоров’я і безпека дітей – це пріоритет і для влади міста, і для мене як для батька. Ми вдячні міській Держпродспоживслужбі за роботу, пильність та відповідальність», – повідомив Валентин Мондриївський.

У свою чергу, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан додав, що з початку 2018 року фахівці управління також проводять планові та позапланові перевірки навчально-виховних закладів міста щодо дотримання вимог законодавства про харчові продукти.

«За зверненнями та на підставі обґрунтованої підозри щодо невідповідності Головне управління Держпродспоживслужби в Києві проводило позапланові перевірки навчально-виховних закладів Києва. Проведено 48 планових перевірок, за результатами яких виявлені порушення вимог законодавства. Найбільш поширеними порушеннями є незадовільний санітарно-гігієнічний стан харчоблоку; відсутній повний набір виробничих приміщень харчоблоку, що призводить до порушення поточності технологічного процесу приготування страв; порушення гігієнічних вимог до приміщень, де обробляються або переробляються продукти; порушення умов зберігання харчових продуктів тощо», – сказав Олег Рубан.

Складено приписи про усунення виявлених порушень вимог законодавства. Проводяться позапланові перевірки їх виконання у встановлені терміни.

Планові та позапланові заходи державного контролю проводились із відбором зразків харчових продуктів та змивів із об’єктів навколишнього середовища для проведення лабораторних досліджень.

У 10 із 15 закладів встановлено невідповідність харчових продуктів за бактеріологічними показниками. У разі виявлення невідповідності винесені рішення про вилучення з обігу таких продуктів харчування.

Валентин Мондриївський наголосив, що, враховуючи усі наявні порушення, необхідною є зміна системи організації харчування у навчально-виховних закладах.

«Це питання постало дуже гостро. Ми не можемо ризикувати здоров’ям і життям наших дітей. Зміна системи організації харчування – одне із пріоритетних завдань у галузі освіти поруч із безпекою», – підсумував заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]