Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Від початку року інспектори благоустрою виявили майже 19 450 порушень

12 липня 2023 року, 11:59

За пів року столичні інспектори внесли майже 19 450 приписів і склали близько 1 270 адмінпротоколів за недотримання Правил благоустрою міста Києва. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Михайло Буділов.

Він зазначив, що кожен інспектор благоустрою щоденно обходить сектор, закріплений за ним, та перевіряє санітарно-технічний стан вулиць міста. Найчастіше інспектори фіксують такі порушення: самовільно встановлені МАФи, неприбране сміття, несвоєчасне відновлення благоустрою території після аварійних і планових робіт тощо.

«За перше півріччя під час інспектування виявили велику кількість невивезеного сміття – за цей вид порушення внесли близько 3 480 приписів. Також у «лідерах» – розміщені з порушеннями МАФи, гаражі та літні майданчики. Неодноразово давав інспекторам вказівку складати більше адмінпротоколів. На жаль, у деяких випадках – це єдиний спосіб вплинути на недобросовісних громадян та підприємців. І найефективніший спосіб підвищити свідомість громадян міста та зменшити кількість порушень благоустрою у столиці. За перше півріччя було складено майже 1 270 адмінпротоколів», – прокоментував Михайло Буділов.

Директор Департаменту міського благоустрою нагадав, що після складання інспектором адмінпротоколу справа розглядається на адміністративній комісії при КМДА. Саме цей орган має повноваження визначати розмір фінансового покарання. Відповідно до статті 152 КУпАП, порушення Правил благоустрою міста Києва тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 340 до 1 360 грн для громадян та від 850 до 1 700 грн для посадових осіб і підприємців.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]