Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Від реєстрації петиції на сайті до безпосередньої реалізації проекту пройшло півроку – Ілля Сагайдак про результат петиції щодо освітлення пішохідних переходів

08 липня 2016 року, 9:01

Наземний нерегульований пішохідний перехід через вулицю Академіка Туполєва неподалік будинку №7 став першим із 265 об’єктів, на яких встановлять мережі зовнішнього освітлення.  Встановити  яскраве освітлення пішохідних переходів у вечірній та нічний час доручили міській владі кияни, зареєструвавши та підтримавши відповідну петицію на сайті електронних петицій до міської влади. Як зауважив під час презентації першого освітленого переходу заступник голови КМДА з питань розвитку транспортної інфраструктури Ілля Сагайдак, запровадження цього проекту на практиці демонструє ефективність сервісу петицій.

«Від моменту реєстрації петиції на сайті до безпосередньої реалізації проекту пройшло лише  півроку – у листопаді 2015 на сайті була зареєстрована ініціатива, яку підтримали більше 10 тисяч осіб, а вже зараз ми маємо затверджений мером перелік переходів та необхідне фінансування – на встановлення освітлення передбачено 20 мільйонів гривень. Впевнений, що це лише початок тої ефективної взаємодії влади та громадськості, яка є запорукою розвитку всіх європейських міст. Адже команда Віталія Кличка абсолютно відкрита для громадських ініціатив. Власне, проект освітлення переходів є цьому  яскравим свідченням», – розповів Ілля Сагайдак.

Він додав, що впроваджуючи проект міська влада орієнтується, в першу чергу, на новітні енергозберігаючі технології. Так, на переході через  вул. Туполєва встановлена автономна система освітлення з використанням світлодіодних світильників і сонячних батарей, як джерела живлення. Світлодіодні світильники потужністю (по 20 Вт кожен) розташовані на збірній металевій конструкції вздовж усього пішохідного переходу (паралельно йому) з метою забезпечення рівномірного освітлення по всій площі пішохідного переходу і прилеглих зон.

Системою забезпечений рівень освітленості пішохідного переходу 22-23 люкс (чинним в Україні ДБН встановлено не менше 20 люкс).

Як зазначив під час презентації проекту директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель, впровадження  освітлення переходів  дозволить підвищити рівень безпеки дорожнього руху, зменшити кількість ДТП за участю пішоходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]