Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відновлення озера Синє, розчистка русла річки Либідь та утилізація ламп розжарювання: Київрада підтримала перелік природоохоронних заходів у Києві на 2024 рік

29 лютого 2024 року, 14:29

Київська міська рада підтримала перелік природоохоронних заходів, що фінансуватимуться з Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2024 році. Перелік, зокрема, включає роботи з відновлення озера Синє, обстеження та розчистку русла річки Либідь та заходи з утилізації ламп розжарювання, отриманих у межах програми обміну. Про це повідомив заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«При формуванні переліку природоохоронних заходів враховували нагальні потреби у сфері захисту довкілля, а також запити киян. У багатьох випадках йдеться також і про безпекові питання. Це, зокрема, протизсувні заходи в парках. Важливо, що ухвалені заходи фінансуватимуться зі спеціального міського фонду, кошти якого можуть бути направлені винятково на вирішення проблем, пов’язаних із охороною довкілля», – зазначив Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, до переліку також увійшли спеціальні заходи, спрямовані на захист об’єктів природно-заповідного фонду, утилізація відходів у межах всеукраїнської програми з обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи та проведення наукових досліджень у сфері екології.

«Дякуємо депутатам Київради за підтримку важливих для міста і його мешканців природоохоронних заходів. Реалізація всіх цих запланованих кроків сприятиме вирішенню цілої низки викликів, із якими маємо справу сьогодні. А також допоможе Києву стати ще більш зеленим та екологічним у майбутньому», – сказав Олександр Возний.

Нагадаємо, що фінансування ухвалених заходів відбуватиметься після відповідного розподілу коштів Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]