Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вигляд будівлі Житнього ринку, яка є культурним спадком, не змінюватимуть. Представники КМДА зустрілись із ініціативною групою

19 липня 2021 року, 12:55

Традиційна торгівля продуктами у приміщенні Житнього ринку залишиться обов’язково. На цьому особливо наголосили під час зустрічі з ініціативною групою заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, в. о. директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Володимир Костіков та директор КП «Житній ринок» Ігор Цеханський.

Столиця ухвалила рішення здати частину площ Житнього ринку, який є комунальним майном, в оренду приватним власникам. Процедура здачі в оренду буде відкритою через аукціон Prozorro. Найголовніша вимога – на першому поверсі має залишитись традиційний продуктовий ринок, де новий орендар створить найкращі умови для споживачів та продавців. 

«У жодному разі люди, які  торгують на Житньому ринку – не постраждають. Наша головна вимога – ринок має працювати. Мають бути облаштовані сучасні та комфортні для покупців і підприємців торговельні місця. В обов’язках орендаря, що будуть прописані в умовах угоди, – залучення інвестицій на реконструкцію будівлі, капремонт інженерних мереж. Культурний спадок Києва має залишатись непорушним», – наголосив в.о. директора Департаменту підприємництва та розвитку промисловості Володимир Костіков.

Нагадаємо, Житній ринок на Подолі – один із найстаріших ринків столиці. Сучасне його приміщення було збудоване за радянської доби у 1980 році. І сьогодні, після понад 40 років експлуатації, потребує капітальної реконструкції.

На зустрічі із підприємцями, що працюють на Житньому ринку, представники КМДА наголосили, що при складанні договору оренди з потенційним інвестором всі пропозиції від ініціативної групи будуть розглянуті та враховані. Аби приміщення, яке є культурним спадком та розташоване в історичній місцевості, залишалось одним із елементів автентичності та унікальності Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]