Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Безкоштовний тест на коронавірус у столиці можна здати в 71 пункті тестування

19 лютого 2021 року, 12:12

Безкоштовний тест на коронавірус у столиці сьогодні можна здати в 71 пункті тестування. Про це мер Києва заявив під час онлайн-брифінгу.

«Київ – перший в Україні за рівнем тестування на COVID-19. Сьогодні цей показник у столиці – 207 тестів на 100 тисяч населення. Ми робимо все можливе, щоб спростити процедуру тестування. Тепер за направленням лікаря аналіз на коронавірус можна здати у 71 пункті тестування. Такі пункти створені в амбулаторних комунальних закладах столиці, на базі 42 медзакладів. Підкреслю: аналіз, який кияни здають за направленням лікаря, – безкоштовний», – наголосив мер Києва.

Як зазначив Віталій Кличко, медичні бригади продовжують забирати матеріал для тестування і в пацієнтів удома – у визначених груп населення і за направленням сімейних лікарів. Зокрема, у людей з інвалідністю та людей похилого віку.

Мер нагадав, що від початку пандемії у столиці працюють окремі бригади швидкої допомоги, що спеціалізуються на викликах до хворих з підозрою на коронавірус. Таких бригад сьогодні в Києві – 25.

Загалом же у столиці щодоби працюють 167 бригад швидкої допомоги вдень та 142 – вночі.

Тільки за останні два тижні вони здійснили понад 18200 виїздів. Із них більш як 1200 – виклики до хворих із підзорю на COVID-19. Госпіталізували з діагнозом коронавірус 242 людини.

«Я вже раніше про це говорив, але нагадаю. Водії швидкої допомоги часто нарікають на те, що водії на столичних дорогах не завжди звільняють смугу руху на вимогу швидкої. Тому вкотре звертаюся до автовласників: викликів у медиків сьогодні дуже багато. А швидка, що мчить на виклик або везе хворого, – рятує чиєсь здоров’я і життя. Завжди звільняйте шлях для швидкої допомоги!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]