Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко дав старт та взяв участь у 27-му благодійному «Пробігу під каштанами» (+фото, відео)

26 травня 2019 року, 12:18

Мер Києва Віталій Кличко дав старт та взяв участь у 27-му благодійному «Пробігу під каштанами».

Він зауважив, що бере участь у «Пробігу під каштанами» не вперше і з радістю долучається до подібних акцій. «Цей пробіг став уже для тисяч киян і для мене доброю традицією! Бо ми з вами не уявляємо свого життя без активного відпочинку, без спорту та адреналіну! А ще це – прекрасна можливість своїм маленьким внеском зробити світ кращим, а дітям з вродженими вадами серця дати шанс на життя та зробити їх батьків щасливішими! Бо ми беремо участь в благодійному забігу», – сказав Віталій Кличко, який пробіг 5 кілометрів.

Він подякував кожному учаснику пробігу, який вирішив долучитися до благодійності. Так, цього року в «Пробігу під каштанами» беруть участь понад 18 тисяч любителів спорту та небайдужих людей.

Віталій Кличко наголосив, що захід – благодійний. Учасники роблять свій внесок у порятунок дітей із вродженими вадами серця. Зібрані кошти підуть на придбання необхідного обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

«Місто, в якому спортивний мер, повинне бути здоровим і спортивним. Мені дали перший номер на забіг, але я не буду змагатися, а бігтиму позаду і спостерігатиму за дійством. Бажаю кожному сьогодні отримати велике задоволення від занять спортом. Адже моя місія як мера – зробити місто спортивним та щасливим», – додав він.

Усього в програмі «Пробігу під каштанами» 7 забігів: пробіг в ходунках, дитячий забіг, спортивний пробіг, пробіг мужніх, пробіг наосліп, пробіг із собакою та благодійний.

Наймолодшою учасницею пробігу цього року стала 2-місячна дівчинка, з якою бігли її батьки, найстаршим – 78-річний чоловік.

Кошти, зібрані з учасників пробігу наосліп та пробігу з собакою, будуть спрямовані на підтримку дітей, що лікуються в Інституті очних хвороб і тканинної терапії імені В. П. Філатова НАМН України та Фонду «Happy Paw» на придбання необхідних матеріалів у притулок для тварин, відповідно.

Також після пробігу мер вручив нагороди переможцям пробігу і привітав киян з Днем міста.

«Пробіг під каштанами» – наймасштабніша спортивно-благодійна акція в Україні. Відбувається щорічно, починаючи з 1993 року. Останніми роками кошти, зібрані під час «Пробігу під каштанами», спрямовуються на придбання життєво необхідного медичного обладнання для Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. За всі 27 років існування «Пробігу під каштанами» було зібрано більше 530 тисяч доларів для дітей. Тільки минулого року – 2 млн грн.

27-й «Пробіг під каштанами»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]