Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Голодомор – одна з найстрашніших трагедій в історії людства»

23 листопада 2019 року, 11:54

Голодомор – одна з найстрашніших трагедій в історії людства за своїм вражаючим масштабом. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко з нагоди Дня вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, який традиційно відзначають в останню суботу листопада.

«Злочини проти людяності не мають терміну давності. Ми ніколи не забудемо цієї трагедії нашого народу, яка досі болить. Україна пам’ятає, як радянська влада намагалася голодом придушити волю і гідність українців, знищити національну свідомість ціною смертей мільйонів українців – у прагненні утвердитися на нашій землі», – наголосив мер Києва.

Віталій Кличко зазначив, що й сьогодні українцям доводиться відстоювати свою волю та гідність в протистоянні з підступним агресором.

«Ми боремось за свою землю, за цілісність і незалежність нашої держави. І у цій боротьбі, через втрати і випробування, загартовується сильна, непереможна українська нація», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що дізнався про голодомор в дитинстві від своєї бабусі Євдокії Пилипівни.

«Про це тоді не писали і з історії не вивчали, бо хотіли стерти пам’ять про наших близьких, про наш рід, села і міста, які тоді викосило. Коли бабуся мені розповідала про той голод, я думав, що це страшні казки. А то була навіть не вся жахлива правда. Тому наш обов’язок – шанувати пам’ять про загиблих українців, не забувати історію свого народу», – зазначив Віталій Кличко.

Традиційно в останню суботу листопада Україна згадує жертв голодоморів, які сталися за радянської влади у 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 роках. За офіційними даними, від голоду тоді загинули 10 мільйонів 63 тисячі українців.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]